![]() |
|
|
#1 |
|
Yeni üye
![]() |
İBRAHİM KAYPAKKAYA ile tanıştım. Ben Siirt 73. Piyade Alay'ında askerlik yaparken sol ayağımın kırılması üzerine Diyarbakır'da bulunan Askeri Has. kaldırıldım. Sol ayağım neredeyse belime kadar alçıda kaldı. Biraz üzerine basarak diğer hastaları ziyaret etmeye başladım. Yanımda da parmağını kaza sonucu uçuran Ankara'lı bir arkadaş vardı. Kaypakkaya yanılmıyorsam bizim iki kat üzerimizde yatıyordu. Ziyaretine gittiğimizde bizi içeri almak istemediler, daha sonra nöbetçi arkadaş hadi girin bakın dedi ve içeri girdiğimizde gördüğümüz manzara karşısında donmuştuk. Ranzanın üst kısmında elleri ranza demirlerine kelepçe ile kilitli başından hiç çıkartmadığı şapkası ile yatıyordu. Yine yanlış hatırlamıyorsam sağ ayak parmakları parçalanmış vaziyetteydi. Biraz konuştum kendisiyle onu ilk ve son görmem olacağını bilemezdim. Sabaha karşı bir bağrışma ile bizleri uyandırdılar ve İbrahim Kaypakkaya'nın yattığı yerin penceresini açarak camdan aşağıya atlayıp intihar ettiği söylendi. Ceset aşağıda yatıyordu. Hastahanenin camları taş bina olduğu için iki camlı ve o insanın kelepçeli hali gözümün önüne geldiğini içeride ve dışarıda nöbetciler olduğu halde nasıl oraya ulaştığı kendini aşağı attığı hala bende soru bilmecesidir. Öyle hayat dolu bir insan kesinlikle ama kesinlikle intiharı düşünemez. Ben orda 121 gün yattım ve kafamda ki o soruyu hala çözemedim. O dönemde hast. altında ayrıca hücre zindanlar vardı, bizleri banyo yapmak için aşağı indirdiklerinde onların önlerinden geçerdik. 1971 BALYOZ HAREKATI ile gözaltına alınıp daha sonra asker edildim. Rahmetli Uğur Mumcu ile konuşurduk SAKINCALI PİYADE üzerine ben ve benim gibi birçok arkadaşım ki çoğu üniversite öğrencisi askere alındık. Sakıncalı olduğum için bana silah ve techizat verilmedi. Alay yazıcısı yapıldım...
Radikal gazetinin internet sitesinde yer alan ''Türkücü Pınar Sağ'a TİKKO davası'' adlı habere yapılan bir yorumu alıntıladım. Bana ait değildir. Yararlı olacağı düşüncesiyle sizlerle paylaşma gereği duydum. Umarım yorumunu alıntıladığım arkadaş için bir problem yaratmam. Haber Linki:[Üzgünüm, Sadece Kayitli Kullanicilar Linkleri Görebilir... [ Üye Olmak Için Tiklayiniz ]] Bu arada başlıktaki anlam hatasını alıntının orijinalliğini bozmamak adına değiştirmedim Konu Luwi tarafından (14.07.2010 Saat 08:23 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|